Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium review 2023

De Magimix Cuisine Premium foodprocessor is een krachtig apparaat. Wat je ook ermee wilt bereiden de Magimix Cuisine zal dat voor jou doen. Of je nu snijdt, raspt, hakt of kneedt. De Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium zal alles voor je hakken wat je maar wilt. Wil je nu grote of kleine hoeveelheden, deze foodprocessor kan dat gemakkelijk aan. Je voelt je als een professionele chefkok in je keuken met deze krachtpatser van keukenmachine.

Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium kopen / prijsvergelijking

Impressie

magimix-cuisine-systeme-5200-xl-premium-impressie
magimix-cuisine-systeme-5200-xl-premium-impressie-voorkant

Het ontwerp

Bij de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium is gedacht aan een vermogen van 1100 watt. Het is zo ontworpen dat je er ook harde en grove ingrediënten mee kan verwerken. Je hebt op de Magimix Cuisine een garantie van 3 jaar. En op de motor is een garantie van 30 jaar. Bij de Magimix is alles Premium en dat ligt aan de motor. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een hoogwaardige inductiemotor. Het voordeel dat je daarvan hebt is dat die zeer veel kracht heeft met de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium. Maar ook maakt deze weinig geluid erdoor.

De inductiemotor bestaat uit weinig onderdelen wat ervoor zorgt dat je minder kans hebt op slijtage. Daarom gaan deze motoren ook veel langer mee. De Magimix Cuisine weegt 11 kg. De Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium foodprocessor is zo gemaakt dat je voor grotere gezelschappen voedsel kunt bereiden. In een handomdraai kun je met de bijgeleverde mengkommen gerechten bereiden voor 8 personen. Een pluspunt bij deze foodprocessor is de sapcentrifuge, blendermix en de citruspers. Je kunt daardoor lekkere sapjes maken en heb je citroen nodig dan kun je die meteen verwerken. De foodprocessor Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium chroom heeft de kleur zilver. De Magimix Cuisine heeft een strak en tijdloos design. 

Voor wie is de Magimix Cuisine foodprocessor geschikt?

De Magimix foodprocessor kan gebruikt worden in elke keuken. Deze keukenmachine hakt, snijdt, kneed en pureert razendsnel. Je voelt je meteen een chefkok. De Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium matchroom staat mooi in je keuken door zijn mooie design. Daarbij staat die stevig zodat je al je werk ermee kunt doen. Je hebt een krachtige en degelijke keukenmachine die ook erg gebruiksvriendelijk is.

Het is gewoon een kwestie van alles in elkaar zetten en weten hoe de onderdelen werken en je kunt hem gebruiken. Gerechten heb je in no-time op tafel gezet met deze Magimix Cuisine Premium foodprocessor. De vele mogelijkheden maken de keukenmachine de perfecte partner voor elke keuken. Terwijl de keukenmachine de voorbereiding maakt van jouw recept, zou jij je kunnen focussen op het koken en bakken. Het werken in de keuken wordt daardoor gemakkelijk en leuker, maar ook veel sneller.

Het reinigen van de Magimix Cuisine Systeme 

De Magimix foodprocessor is gemakkelijk schoon te maken. De losse onderdelen kun je in de vaatwasser doen en als je die niet hebt maak je de onderdelen met heet water, spons en een beetje afwasmiddel schoon. Het beste met een zachte spons zo gaan de onderdelen nog jaren mee. De behuizing maak je ook gewoon schoon met een doekje, heet water en een beetje afwasmiddel. 

Functies

Snelheid 

Door het vermogen van 1100 watt laat de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium al jou hak, mix en pureerwerk met een gemak doen. Ook raspen en kloppen gaan heel snel. In een mum van tijd heb je al jouw ingrediënten op tafel. 

Cookerprogramma

Met het cookerprogramma kun je heel gemakkelijk yoghurt maken. 

Gebruiksgemak

De Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium chroom is zeer gemakkelijk te bedienen. Zo zitten er maar drie knoppen op de foodprocessor. Dat zijn de auto, pulse en uit knop.

Autoknop

Je hebt de autoknop die laat jouw keukenmachine constant draaien op de juiste snelheid, ideaal voor het snijden en kneden van grotere hoeveelheden.

Pulse knop

Met de pulse knop draait de machine zolang als jij wilt. Want doordat jij de knop ingedrukt houdt draait die. Stop je met indrukken dan houdt die op. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt bij het raspen of snijden van kleinere producten. Doordat de motor zich aanpast op de ingrediënten draait deze altijd op de juiste kracht. Dat is handig want jij hoeft dan niet na te denken op welke snelheid jouw keukenmachine van Magimix moet draaien.

Uit knop

Heb je jouw Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-matchroom niet meer nodig dan zet je het apparaat gewoon uit. 

Beveiliging oververhitting

De Magimix foodprocessor blijft langer koel als vele andere merken. Desondanks is het mogelijk dat bij langdurig gebruik de Magimix ook kan warmdraaien. Maar door de beveiliging voor oververhitting wordt jouw foodprocessor van Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium erdoor goed beschermd.

Standaard meegeleverde accessoires

 • Handleiding
 • Blendermix
 • Deksel XL
 • Mengkom 1.2 liter
 • Mengkom 2.6 liter
 • Mengkom 3.6 liter
 • Raspschijven (4x)
 • Snijschijven (3x)
 • Hakmes
 • Juice kit XL zeef
 • Kneed mes
 • Eiwitklopper
 • Spatel
 • Citruspers opzetstuk
 • Pureer opzetstuk
 • Sapcentrifuge opzetstuk
 • Opbergdoos
 • Metalen mes
 • Receptenboek (100 recepten)
magimix-cuisine-systeme-5200-xl-premium

Optionele accessoires

Naast de standaard accessoires heb je ook nog de optionele accessoires zodat je met de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium nog meer mogelijkheden hebt. 

De spiral expert kit

Met de spiral expert kit heb je de mogelijkheid om spaghetti, tagliatelle of fusilli te maken op een andere manier. Je maakt deze dan met groentesoorten.

Creatief koken kit

Deze kit van de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium chroom heeft 3 schijven waarmee je gegolfde plakjes of brede tagliatelle en julienne kan maken. Bij de schijven hoort een opbergdoos die wordt meegeleverd.

Blokjes en staafjeskit

Deze kit is zeer handig voor het snijden van blokjes en staafjes van groenten en fruit.

Pureerkit

De pureerkit is bedoeld voor het maken van puree. 100% natuurlijk zal je product zijn. Het is ook een fijne set om al jouw compote te maken die je maar wilt. Denk dan bijvoorbeeld aan rabarbercompote 

Bakkit

Met deze bakvorm kan je direct jouw deeg kneden en laten rijzen. En is dat klaar doe je gewoon deze bakvorm in de oven.

Plakjesschijf 6 mm

Met deze schijf kun je plakken maken van 6 mm. Je krijgt erdoor extra dikke plakken.

Raspschijf 6 mm

Voor het grof raspen van ingrediënten. Het maakt niet uit hoe grof het is, de machine kan het gemakkelijk aan.

Gegolfde plakjesschijf

Met deze schijf snijd je groenten op de originele manieren. Zoals je groente normaal ook snijdt. Het wordt je door de keukenmachine erg gemakkelijk gemaakt.

Parmezaanrasp

Met deze rasp is het eenvoudig om parmezaanse kaas te raspen maar je kan ook gemakkelijk een stuk chocolade ermee raspen zonder dat het je veel inspanning kost. Harde chocolade is geen probleem want met deze rasp van Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-matchroom is dat zo gedaan

Voor en nadelen van de Magimix Cuisine foodprocessor

 Om je wat voorbeelden te geven van eventuele voor en nadelen zetten wij die voor jou hier op een rij.

Voordelen
 • Beveiliging oververhitting
 • Inductiemotor
 • Reinigen van de Magimix
 • Stabiliteit
Nadelen
 • Het gewicht
 • De Prijs

Voordelen

Hier een uitleg over de voordelen van de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium.

Beveiliging voor oververhitting

In het algemeen blijft de Magimix Cuisine foodprocessor altijd koeler dan andere merken. Daar is goed over nagedacht. Maar desondanks kan het voorkomen dat bij langdurig gebruik de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium chroom ook warmdraait. Maar door de geweldige beveiliging die deze foodprocessor heeft tegen oververhitting blijft jouw apparaat beschermd. Daarom krijg je een sterke foodprocessor in huis die zeer lang meegaat.

Inductiemotor

De motor van de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium bestaat uit weinig onderdelen. Daardoor heb je minder de kans dat die slijtage geeft. De motor gaat daardoor ook lang mee. Daarom wordt op de motor van de Magimix foodprocessor ook een garantie gegeven van 30 jaar. Dat kan gemakkelijk omdat deze motors zeer sterk zijn. En daarbij maken de foodprocessors van Magimix minder geluid als andere merken.

Reinigen van de Magimix

Het schoonmaken van de foodprocessor van Magimix gaat heel eenvoudig. Alle losse onderdelen kan je in de vaatwasser doen. Geen omkijken naar. De behuizing maak je gemakkelijk schoon met heet water, een doekje en een klein beetje afwasmiddel. Zo gemakkelijk kun je hem schoonmaken.

Stabiliteit

Je mag denken dat de foodprocessor best zwaar is en dat is ook zo. Maar door zijn gewicht is het wel natuurlijk zo dat hij zeer stevig staat. En door zijn antislip voorkom je dat die ook nog gaat schuiven. Dat zal met de foodprocessor van Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium niet gebeuren. 

Nadelen

Ook kunnen er nadelen aan de keukenmachine van Magimix zijn. Voor de een is het nadelig en voor een ander is dat niet zo. Maar hier een paar voorbeelden die het zouden kunnen zijn.

Het gewicht

De keukenmachine van Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium is redelijk zwaar. En dat komt niet alleen door de machine zelf maar de motor is een inductiemotor en daar zit vooral het gewicht in. De volledige keukenmachine weegt namelijk 11 kg en dat is best zwaar. Doordat die zwaar is kan het zijn dat je hem niet goed kunt optillen. Maar de foodprocessor is wel erg stabiel daardoor. En hij zal niet met kneden bijvoorbeeld rond gaan wiebelen.

De prijs van de Magimix

De Magimix is natuurlijk geen goedkope keukenmachine maar je krijgt wel waar voor je geld. Met de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium matchroom kun je alles doen. Geen extra dingen apart erbij zoals een citruspers want die wordt zelfs meegeleverd. Maar ook de andere extra dingen die je er mee kan zijn zeker de prijs waard. Het is een duurdere aanschaf maar wel eentje die lang meegaat dankzij de inductiemotor.

Belangrijkste specificaties 

MerkMagimix
ProductnaamMagimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium
Vermogen1100 watt
Roerfunctie Ja
Continu- en Puls actieJa
Vaatwasser veiligJa (onderdelen)
AntislipBodem antislip
KleurZilver
Koord opslagruimteJa
Materiaal behuizingAluminium
Materiaal hakoppervlakRvs
Type bedieningKnoppen
Materiaal kommenKunststof
Snoerlengte 1 meter
Taal handleidingUniverseel
Gewicht foodprocessor Magimix Cuisine11 kg

Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium bestellen / aanbieding

9Expert Score
Conclusie

De Magimix foodprocessor is uitgevoerd met een inductiemotor waardoor deze zwaar is. Namelijk heeft de keukenmachine een gewicht van 11 kg. Maar daar staat tegenover dat die erg stabiel is. Op de motor zit een garantie van 30 jaar. De XL-modellen dus ook de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium hebben een grotere opening in de deksel. Daardoor kun je grote stukken groenten en fruit verwerken. En dat zonder deze eerst klein te maken. Dat de keukenmachine van Magimix bijna geen geluid maakt is te danken aan de inductiemotor. Hij is vrij stil voor een grote keukenmachine.

Qua uiterlijk zou je zeggen hij is een echte hakker, snijder en rasper maar de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium chroom kan nog veel meer dan dat. Namelijk een brooddeeg kneden, dat kan deze foodprocessor gemakkelijk aan. Slagroom en eiwit kloppen doet die in no-time. De Magimix foodprocessor kan alle klusjes aan. De kommen zijn gemaakt van BPA-vrij plastic en daarom onbreekbaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kommen kapot gaan als je deze per ongeluk laat vallen. Elke kom die je gebruikt heeft zijn doel. Zo kan je in de mini kom kleine ingrediënten snijden of snipperen. De medium kom is gemaakt voor het raspen en snijden van kleine plakjes. Als je de grote kom wilt gebruiken dan kan je kloppen, kneden, mengen en blenden. Deze is dus vooral geschikt voor smoothies, soepen, slagroom, puree, cake en brooddeeg.

De Magimix Cuisine Systeme 5200 XL-Premium is energiezuinig. Zodra die niet op stroom staat gaat die in de standby modus. Daarom hoef je hem nooit uit het stopcontact te laten. De keukenmachine van Magimix heeft een beveiliging voor oververhitting waardoor die lang meegaat. Bij de Magimix keukenmachine krijg je een receptenboekje meegeleverd waarin je 100 recepten kunt vinden. Zo maak je met de Magimix geweldige gerechten. De foodprocessor mag dan wel prijzig zijn maar je krijgt enorm veel voor terug namelijk een degelijk en stabiel apparaat. Al de onderdelen zijn vaatwasser bestendig wat zeer gemakkelijk is. Daardoor zal jij je een echte chefkok voelen in je keuken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general