Bosch Multitalent 8 MC812M844 review 2023

Met deze foodprocessor van Bosch heb je een zeer krachtig en functioneel apparaat in huis. De Bosch Multitalent 8 MC812M844 heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt de diverse accessoires die zijn meegeleverd gemakkelijk opbergen, door dat er een mengkom bij zit. Bosch heeft daar praktisch over nagedacht want daardoor raak je de accessoires niet snel kwijt. In tegenstelling tot andere apparaten is de Bosch Multitalent heel gemakkelijk schoon te maken.

Bosch Multitalent 8 MC812M844 kopen / prijsvergelijking

Impressie

bosch-multitalent- 8-mc812m844-impressie
bosch-multitalent- 8-mc812m844-impressie-foodprocessor

Standaard meegeleverd

 • Handleiding (universeel)
 • Mengkom 3.9 liter
 • Hakmes 
 • Kneed mes
 • Ballongarde
 • Raspschijf (1x)
 • Snijschijven (2x)
 • Hakmolen opzetstuk
 • Blender opzetstuk
 • Citruspers opzetstuk
 • Receptenboek

Het ontwerp

De Bosch Multitalent 8 foodprocessor is uitgerust met een vermogen van 1250 watt. Een krachtige processor die elk gewenst klusje in een handomdraai voor je klaart. Bij de Bosch MC812M844 Multitalent 8 is het bijgeleverde deegmes dan ook erg handig. De Bosch Multitalent 8 werkt met een automatische snelheidsaanpassing, afhankelijk van de ingrediënten en weerstand die de messen voelen in de mengkom. De grootte van het ontwerp vergt wel iets meer opbergruimte maar je krijgt een degelijke en krachtige machine in huis. De rvs-behuizing afgewerkt in grijs/zwart maakt de Bosch tot een modern design die ook sterk en krachtig is.

Voor wie is de Bosch Multitalent 8 foodprocessor geschikt?

De foodprocessor van Bosch zal voor elk huishouden een goede hulp zijn. Al je producten worden goed verwerkt en je hebt snel jouw gerecht op tafel. Dankzij het extra krachtig vermogen van 1250 watt zorgt de Bosch MC812M844 Multitalent 8 ervoor dat al jouw ingrediënten worden verwerkt. 

Functies van de Bosch Multitalent 8

Deze slimme foodprocessor van Bosch heeft meer dan 50 functies. Dan kan je denken aan hakken, raspen, kloppen, snijden, mengen, kneden, het persen van sap en frietschijven maken in fijne en grove maten. Maar ook met behulp van de mini-hakmolen vermaal je gemakkelijk kruiden, vlees, kaas, groenten en fruit. Wat je ook maar wil verwerken met een bepaald accessoire, de smart tool detection selecteert automatisch de juiste snelheid die je er dan bij nodig hebt. Enkele functies zetten wij op een rijtje die gemakkelijk of belangrijk kunnen zijn voor jou.

Snelheid

De foodprocessor van Bosch Multitalent 8 MC812M844 heeft een krachtige motor van 1250 watt waardoor je elke ingrediënt gemakkelijk kan verwerken. Je kan de snelheid variabel instellen want deze is traploos verstelbaar.

Voedselverwerking

Je kan met de Bosch Multitalent 8 hakken, mengen, snijden, kneden, raspen en kloppen, maar ook een sap persen of frietjes maken in elk formaat zijn een aantal mogelijkheden. Je kan grote hoeveelheden zeer gemakkelijk verwerken. Ook de harde ingrediënten zullen geen probleem zijn met de Bosch MC812M844 Multitalent 8. In no-time verwerkt die alles wat je maar wilt.

Bij de meeste foodprocessors heb je het probleem met mengkommen dat ze weinig inhoud hebben en daardoor kun je geen grote hoeveelheden in een keer maken. Maar doordat de Bosch een mengbeker heeft van 3.9 liter kan je meteen grote hoeveelheden maken. Bijvoorbeeld 1.5 kg gistdeeg kun je nu in een keer maken. Bij veel foodprocessors moest je die stappen in twee keer maken en dat hoef je nu niet meer. Hierdoor bespaar je heel wat tijd want je kan nu veel sneller jouw ingrediënten verwerken.

Universele Mes

Het universele mes snijdt door zijn getande rand en grote snijvlak eenvoudig en nauwkeurig door harde en zachte groenten. Ook vis en vlees gaan geen problemen opleveren die te verwerken. Wat denk je van kruiden die jou Bosch zo fijn heeft gehakt.

Het mes blijft aanzienlijk scherp waardoor je lang er plezier van zal hebben. Het verwerken van ingrediënten met dit mes gaan voor jou heel gemakkelijk worden. De universele snijder werkt zeer snel. Je hoeft maar heel even aan de knop te draaien en je krijgt ze zo fijngesneden dat je ui niet eens herkenbaar meer is. Zelfs met harde kaas heeft die geen moeite.

bosch-multitalent-8-mc812m844-universeel-mes

Maal en Pulse functie

Door de maal en pulse functie zal het voor jou geen probleem zijn om ijs bijvoorbeeld klein te malen.

De XXL-mengkom 

Door de extra grote mengkom met een capaciteit van 3.9 liter heeft de Bosch Multitalent 8 foodprocessor de mogelijkheid om jouw deeg te laten verwerken tot wel 1.5 kg per keer. Je kan de accessoires na het gebruikt te hebben met gemak opbergen in de mengkom.

De blender

De blender gemaakt van tritan heeft een grote inhoud van 1.5 liter, waardoor je gemakkelijk smoothies of shakes maakt voor meerdere personen. Wil je jus d’orange of andere sapjes maak deze dan met de citruspers die erbij is geleverd. Het snoer kan je gemakkelijk opbergen.

Antislip

Dankzij de antislipzuigvoetjes blijft jouw foodprocessor van Bosch MC812M844 Multitalent 8 altijd stevig staan. 

Het materiaal

Het materiaal waaruit de foodprocessor is gemaakt is kunststof. De behuizing van de Bosch Multitalent 8 MC812M844 maar ook de mengkom en het hakoppervlak is gemaakt van kunststof. En deels is die van rvs-materiaal.

Gezonde smoothies en sappen

Met de blender van Bosch Multitalent maak je snel lekkere gezonde smoothies. Met het praktische hulpstuk voor de mixer heb je deze heel snel gemaakt. En wil je graag een sapje maken waar ook bijvoorbeeld citroen in hoort dan hoef je maar jouw meegeleverde citruspers te pakken en zo kun je in een keer jouw heerlijke sapjes bereiden. Gezonde heerlijke sapjes en smoothies heb je zo gemaakt met de Bosch Multitalent 8. 

De voor- en nadelen van de Bosch MC812M844 Multitalent 8 foodprocessor

Om je een indruk te geven voor jou in de voordelen en nadelen van deze foodprocessor van Bosch hebben wij er een korte uitleg over.

Voordelen
 • Verwerken van veel verschillende ingrediënten
 • Veilig snoeropbergsysteem
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Beveiliging
 • Makkelijk te reinigen
Nadelen
 • Foodprocessor groot/zwaar
 • Maak veel lawaai
 • Veel onderdelen

Voordelen

Zoals al beschreven heeft de foodprocessor van Bosch Multitalent 8 wat voordelen die wij voor jou in het kort beschrijven.

Het verwerken van ingrediënten

Met de foodprocessor kun je alles verwerken. Uien snijdt die met gemak erg fijn.  In een handomdraai heb je van een aardappel lekkere friet gemaakt. Er is niets wat deze Bosch Multitalent 8 MC812M844 niet aankan. Wil je gewoon slagroom kloppen geen enkel probleem. Wil je wat drinken maken denk dan aan een lekkere smoothie of een sapje. Alles kan deze krachtpatser voor jou verwerken.

Wat ook zeer praktisch kan zijn is als je schaafijs wil maken. Je weet als geen ander dat het maken van schaafijs zeer tijdrovend kan zijn. Maar dankzij een oneindig variabele snelheid van de Bosch Multitalent 8 MC812M844 kun jij optimaal ijs vermalen. Het maken van schaafijs wordt in een handomdraai zo gemaakt. Koffiebonen krijg je zelfs gemalen met de Bosch foodprocessor.

Snoeropbergsysteem

Het snoer kan je veilig opbergen in het opbergsysteem zodat het niet in de weg ligt als je het apparaat wilt opbergen. Je zal dan geen problemen hebben om hem in je keukenkast te zetten.

Prijs

Voor deze krachtpatser die met zijn vermogen van 1450 watt voor jou alles hakt en snijdt is deze qua prijs/kwaliteitsverhouding niet duur. Je krijgt een degelijk apparaat dat ook nog eens functioneel is.

Beveiliging

Een voordeel van deze Bosch MC812M844 Multitalent 8 is dat er een beveiliging op zit. De beveiliging werkt zo dat als je hem niet goed in elkaar zet dat die dan ook niet aan gaat. Zo voorkom je dat jij jezelf snijdt ergens aan. Het is een goede toevoeging van de Bosch foodprocessor Multitalent 8. 

Het reinigen van de foodprocessor

De onderdelen zijn gemakkelijk uit elkaar te halen waardoor deze goed zijn schoon te maken. Veel van de accessoires mogen in de vaatwasser. Zelfs de mixer kun je goed schoonmaken omdat de onderkant losgedraaid kan worden. Je kan dan de messen en het rubber daardoor goed reinigen en zo gaat je foodprocessor van Bosch nog langer mee.

Nadelen

Nadelen heb je altijd aan een product dat je net koopt, maar zijn het wel echte nadelen dat kun je voor jezelf afvragen. Hier een paar die het misschien zouden kunnen zijn.

De grootte van het apparaat

De Bosch MC812M844 is vrij groot. De blender, de accessoires, de messen en mengkom maakt het tot een groot apparaat. Je hebt wel alles in een foodprocessor die alles kan. De foodprocessor past gemakkelijk in een keukenkastje ondanks zijn grootte en het snoer kan je gemakkelijk wegwerken in de snoer opbergdoos zodat je hem ook goed weg kan zetten.

Lawaai van de Bosch foodprocessor

Elk apparaat maakt wel iets lawaai als je hem gebruikt. De Bosch Multitalent 8 MC812M844 maakt door zijn krachtige motor wat meer geluid. Wat niet vreemd is voor deze krachtpatser van foodprocessor. Je hebt gewoon geen stille keukenmachines en zo ook niet de Bosch Multitalent 8.

Onderdelen

Bij de Bosch MC812M844 Multitalent 8 krijg je natuurlijk veel onderdelen erbij. Daardoor is het niet altijd gemakkelijk om te weten hoe die in elkaar hoort. Met de handleiding die je erbij krijgt zal het wat gemakkelijker gaan. Het duurt even voor dat je jouw foodprocessor in elkaar hebt gezet en als je het goed hebt gedaan kun je hem direct gebruiken. Mocht er iets fout in elkaar zitten dan zal die niet werken door zijn beveiliging.

Belangrijke specificaties

MerkBosch
ModelMC812M844
Taal handleidingUniverseel
Type KeukenmachineFoodprocessor
Garantie2 Jaar
MateriaalKunststof en rvs-behuizing
Bodem met antislipJa
KleurBlack, Stainless steel
Type bedieningDraaisysteem
Vermogen1250 watt
TurbofunctieJa
Continu- of puls actieJa
Snelheden6 of meer snelheden
Vaatwasser veiligJa
Aantal programma’s7 programma’s
Gewicht7002 g
Mengkom inhoud3,9 L
Opslagruimte KoordJa

Bosch MC812M844 Multitalent 8 foodprocessor handleiding

Bosch MC812M844 Multitalent 8 foodprocessor bestellen / aanbieding

8.5Expert Score
Conclusie

Met de Bosch Multitalent 8 MC812M844 foodprocessor krijg je een degelijk apparaat dat voor jou een goede hulp zal zijn in de keuken. Met zijn vermogen van 1250 watt snijdt en hak je alles in een mum van tijd. Of het nu gewoon een ui is of je wilt een lekkere friet maken dat is mogelijk met deze iets grotere foodprocessor. Een pizzadeeg maken gaat gemakkelijk want dit apparaat van Bosch kneedt gewoon je brood en pizzadeeg in no-time.

Hakken, snijden, raspen, kloppen of een lekker sapje maken. Deze Bosch MC812M844 Multitalent 8 zal al jouw ingrediënten verwerken als geen ander. De Bosch mag wel wat groot zijn maar hij past in elk normaal keukenkastje. Het opbergen van de Bosch foodprocessor zal niet moeilijk zijn. Je kan de Bosch Multitalent 8 MC812M844 heel gemakkelijk schoon maken doordat je alle onderdelen gemakkelijk kunt losmaken. Heb je een vaatwasser dan passen de meeste onderdelen erin. Wat handig is aan de Bosch Multitalent is het opbergsysteem van het snoer. Ben je klaar met jouw foodprocessor is het heel handig om je snoer weg te werken en zo kan je jouw Bosch foodprocessor gemakkelijk in de kast zetten. Geen gedoe met losse snoeren.

De rvs-behuizing zorgt ervoor dat jouw Bosch MC812M844 Multitalent 8 sterk doet aanvoelen. En de antislip die onder jouw apparaat zit zorgt ervoor dat die stevig staat als jij jouw ingrediënten bent aan het verwerken. De beveiliging van het apparaat zorgt ervoor dat jij niet je foodprocessor kan gebruiken als die niet goed in elkaar zit. Dus als die niet werkt heb je een onderdeel niet goed bevestigd. Dat maakt het wel veilig voor iedereen die het gebruiken wil. De Bosch Multitalent snijdt dunne en dikke plakken. Je kan er mee blenden, hakken, kneden, mixen, persen, raspen en snijden. Je hebt bij de Bosch Multitalent 8 MC812M844 meer dan 50 functies.

Het bedienen van de Bosch gaat zeer eenvoudig als je hem eenmaal in elkaar hebt gezet. Op de Bosch foodprocessor zit een garantie van twee jaar. De mengkom van 3.9 liter is vrij groot waardoor je meerdere ingrediënten kunt bereiden. Deze Bosch heeft een kabellengte van 1 meter. De mengkom heeft een deksel die dicht gaat bij het blenden. En je kan hem half open zetten. Het deksel is voorzien van een vulopening. Heb je jouw Bosch niet meer nodig dan stop je gewoon de accessoires in de mengkom en die heb je dan ook opgeruimd. Je bespaart hierdoor ook wat kastruimte nog extra. Je hebt daarbij een apparaat wat zeer krachtig is en functioneel met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general