Ninja BN750EU review 2023

Als je na een zoektocht naar een blender uitgekomen bent bij de Ninja BN750EU dan wil je waarschijnlijk ook daadwerkelijk een eerlijk verhaal lezen over deze blender. Kan deze blender daadwerkelijk alles waar je naar op zoek bent of kan je toch beter naar een andere blender kijken?

In eerste instantie is het goed om het principe van een blender te begrijpen. Een blender is een keukenapparaat wat je helpt om bijvoorbeeld, fruit, groenten, ijsklontjes of noten te vermalen en deze te vermengen.

Elke blender heeft in principe dezelfde techniek. Een motor die messen rond laat draaien. Door de beweging van de messen worden de materialen vermalen en gemend. Ondanks dat een blender op dezelfde manier werkt, zijn er verschillende functies die een blender kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een blender die speciaal geschikt is voor het maken van een smoothie. Maar ondanks dat de techniek voor elke blender hetzelfde is, is er een groot verschil in kwaliteit van de verschillende blenders.

Ninja BN750EU kopen / prijsvergelijking

Impressie

ninja-bn750eu-impressies
ninja-bn750eu-impressie

Vandaar dat de blenders van Ninja allemaal te herkennen zijn aan de goede kwaliteit van het blenden en de multifunctionaliteit. Binnen de blenders is de Ninja BN750EU het model die twee functies die binnen het blenden gebruikelijk zijn combineert.

De Ninja BN750EU is een blender die multifunctioneel is. Of het gaat om het bereiden van een smoothie, of het gaat om het crushen van ijs, of het gaat om het malen van noten, waarvoor je deze blender ook wil gebruiken, is deze blender geschikt.

De fabrikant van Ninja blenders, oorspronkelijk afkomstig uit Canada, heeft zichzelf als doel gesteld om apparaten te ontwikkelen die passen in het drukke bestaan wat we tegenwoordig hebben. Met deze serie blenders is dat ook gelukt en de Ninja BN750EU is wat dat betreft een compleet apparaat die meerdere functies moeiteloos weet te combineren.

Het uiterlijk

De Ninja BN750EU heeft een uitstraling die binnen elke inrichting in de keuken past. De zwarte kleur maakt dat niet alle aandacht direct naar het apparaat uitgaat maar de afwerking van het apparaat zorgt ervoor dat het eigenlijk in elke stijl voor een keuken past. De afwerking die zowel met mat als met glans gebeurt maken dat het apparaat een mooie professionele uitstraling heeft. Het model heeft een vierkante vorm. De toetsen op de voorkant van het apparaat zijn handig. Daarnaast zie je hier ook de mogelijkheden duidelijk staan van langzaam tot extra snel. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat de blender stevig staat ook bij gebruik van de extra power mogelijkheid. Het snoer van 1 meter lang is handig genoeg om het apparaat op een handige plek in de keuken neer te zetten. 

De motor

Volgens veel fabrikanten is de motor het belangrijkste onderdeel van de blender. De Ninja BN750EU heeft een motor met een vermogen van 1200 watt waardoor het tot de sterkere modellen in zijn klasse behoort. Deze krachtige motor kan daardoor de messen in een hoge snelheid laten ronddraaien. Door de krachtige motor in combinatie met een Auto-IQ techniek (waarbij de blender zelf aangeeft welke snelheid verstandig is) is bevroren fruit of harde noten geen enkel probleem. Maar ook als de ingrediënten langzaam gemengd moeten worden is de motor hiertoe in staat.

Het gebruik

Het grote voordeel van de Ninja BN750EU is dat je door de bijgeleverde accessoires eigenlijk twee functies in één hebt. De vierkante schenkkan van ruim 2 liter is geschikt om grote hoeveelheden in te mengen. Hiervoor gebruik je de op elkaar gestapelde messen. Je kan na afloop van het mengen de kan gewoon van de blender pakken en door de handige schenktuit ergens anders in leeg gieten.

De tweede functie is bedoeld voor het mengen van een kleinere hoeveelheid. Je stopt dan de ingrediënten in een beker van 0.7 liter, je plaats een mes bovenop waarmee je de beker afsluit. Daarna keer je de beker om en plaatst deze op de krachtige motor. Na het mengen, haal je de motor eraf en kan je de beker afsluiten met een deksel.

Voordelen
  • Twee bekers
  • Krachtige motor
  • Eenvoudig schoon te maken
Nadelen
  • Geen maten op de kan

Voordelen

Het grootste voordeel is dat de Ninja BN750EU geschikt is voor alle werkzaamheden die je van een blender kan verwachten. Of het gaat om het maken van een smoothie, een drankje of een eiwit shake met de beker, of het mengen van harde noten die je kan gebruiken tijdens het bakken van een taart of cake, de Ninja BN750EU kan het allemaal moeiteloos aan. De krachtige motor zorgt ervoor dat de messen moeiteloos door ijsblokjes en bevroren fruit raast.

Twee bekers

Daarnaast is het idee om met twee verschillende maten te werken en toe te passen in het gebruik een handige set geweest. Als je alleen maar een drankje wil maken hoef je niet elk onderdeel van de blender te gebruiken, wat tijd scheelt en daarmee perfect past in de visie van de fabrikant. Daarnaast kan je de beker door een handige sluitdop prima meenemen onderweg zodat je een drankje of smoothie niet op hetzelfde moment hoeft op te drinken.

Krachtige motor en Auto-IQ techniek

Een derde voordeel is dat de blender een krachtige motor heeft met een techniek die als het ware aanvoelt hoe hard de messen moeten draaien om het gewenste resultaat te halen. Een voordeel hierbij is dat er door een simpele druk extra kracht beschikbaar is voor bv het crushen van ijs. De Auto-IQ techniek herkent als eerste welke messen er gebruikt worden en aan de hand hiervan geeft hij een aantal mogelijkheden aan als programma dat je zou kunnen gebruiken. Deze techniek past dan ook prima binnen de denkwijze van de fabrikant om het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te houden.

Schoonmaken

De losse onderdelen van de Ninja BN750EU mogen gewoon in de vaatwasmachine waardoor het schoonmaken een eenvoudige klus is. De onderdelen zijn allemaal los te koppelen en kunnen op die manier ook apart schoongemaakt worden. Juist het bedieningsgemak en het eenvoudige schoonmaken zorgen ervoor dat je deze blender snel zal gebruiken.

Nadelen

Ondanks de dubbele functie die de Ninja BN750EU heeft, kan je met dit apparaat geen warme ingrediënten fijnmalen. Voor mensen die bijvoorbeeld de warme soep willen pureren kan dit een bezwaar zijn.

Daarnaast maakt de blender door de krachtige motor ook een hoop lawaai wat te begrijpen is maar wel als vervelend ervaren kan worden.

Vierkante kan zonder maten

De vierkante kan is een handig onderdeel en kan ruim 2 liter bevatten. Juist daarom is het jammer dat er geen maten op de kan staan waardoor deze als maatbeker gebruikt kan worden.

Belangrijkste specificaties

MerkNinja
TypeBN750EU
ArtikelnummerBN750EU
EAN0622356235020
Garantie2 jaar
Toerental21000 r/min
Inhoud2.1 liter
Gewicht6279 g
Automatische programma’sJa
InclusiefDrinkfles | Hakmolen

Handleiding

Ninja BN750EU bestellen / aanbieding

8.5Expert Score
Conclusie

De blender Ninja BN750EU is multifunctioneel. Hiermee kan je dus eenvoudig een smoothie maken maar ook de ingrediënten mengen voor bijvoorbeeld een taartbodem. Door de veelzijdigheid van deze blender kan hij eigenlijk wel in elk huishouden gebruikt worden. Als je echter maar één ding wil kunnen met een blender is het waard om te overwegen om een model te kiezen dat hier speciaal voor geschikt is.
Door de meerdere functies heb je een veel accessoires die allemaal geschikt zijn voor de vaatwasmachine. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general