NutriBullet Max 1200 review 2023

We proberen vandaag de dag steeds gezonder te eten. We laten vlees wat vaker staan, pakken sneller een appeltje of banaan en worden bewuster van de hoeveelheid groente die we tot ons moeten nemen.

Doordat we als maatschappij hier een stuk bewuster mee om aan het gaan zijn worden ook smoothies, soepen en sappen een stuk meer geconsumeerd en gedronken. Maar ondanks dat we veel meer van dit soort producten consumeren is het lastig om aan de lopende band dit te kopen. Voor geperste sappen en voor gemaakte soepen zijn immers duur en het verpakkingsmateriaal is enorm slecht voor het milieu. 

Als je toch graag op deze gezonde tour wilt kunnen blijven gaan, dan is het aanschaffen van een goede blender een absolute must! En wie op zoek is naar een goede blender komt al gauw bij NutriBullet Max 1200 serie uit. Het bedrijf is niet voor niets al jaren een van de meest populaire fabrikanten van blenders en soortgelijke keukenapparatuur. 

Maar wat maakt de NutriBullet Max 1200 serie nu zo bijzonder? En waarom zou je specifiek voor dit model gaan?

NutriBullet Max 1200 kopen / prijsvergelijking

Een betere blik op de NutriBullet Max 1200 serie

Je bent begonnen met je nieuwe gezondere levensstijl, dat is natuurlijk supergoed! En bij deze nieuwe levensstijl hoort natuurlijk een gezonder dieet. Dan kan de NutriBullet 1200 jouw nieuwe leven een stuk makkelijker maken. 

De NutriBullet Max 1200 is een van de koplopers op het gebied van blenders. Dit komt onder andere door de krachtige motor, stijlvolle ontwerp en verschillende opzetstukken die het een stuk makkelijker maken om de lekkerste en gezondste smoothies en sappen klaar te maken.

nutribullet-mix-1200-series

Ontwerp

Deze blender is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof met metaal. De metalen behuizing zorgt ervoor dat de blender bestand is tegen een stootje. 

Maar het ontwerp is hierdoor niet alleen sterk. De metalen behuizing zorgt er namelijk ook voor dat het apparaat er stijlvol uitziet. Zo past deze in zo goed als iedere keuken en zal hij geen doorn in het oog zijn. 

De voorkant van het apparaat spreekt in groten delen voor zich. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je een grote technische kennis nodig zult hebben. De NutriBullet Max 1200 beschikt namelijk maar over een enkele knop. Met deze knop kun je de blender op verschillende niveaus laten blenden waardoor je altijd een perfect resultaat kunt krijgen. 

Aan de onderkant van de blender zijn 4 zuignappen gemaakt. Deze zuignappen zorgen ervoor dat de blender op zijn plek blijft staan tijdens het blenden. Zo hoef je niet bang te zijn dat hij spontaan van het aanrecht valt of omvalt. 

Verschillende bekers

Zoals je misschien al is opgevallen zijn er veel verschillende soorten bekers voor de Max 1200. De standaard beker zorgt ervoor dat je kleinere hoeveelheden groenten, fruit en andere dingen kunt blenden. Het is namelijk altijd goed om rekening te houden met de hoeveelheden die je wilt gaan blenden. 

Verder is de NutriBullet Max 1200 nog uitgerust met twee extra bekers, namelijk een van plastic en eentje van RVS. 

De plastic beker heeft een inhoud van 0,9 liter. Hierdoor kan het voor ongeveer 3 glazen aan smoothie of sap blenden en bij zich houden. Het stevige materiaal zorgt ervoor dat je naast groente en fruit ook gemakkelijk ijs en noten fijn kunt krijgen. Hierdoor is de NutriBullet ook perfect voor feestjes!

Naast de plastic beker beschikt de NutriBullet ook over een RVS beker. Het grote voordeel aan deze beker is dat hij een stuk beter geïsoleerd is dan de plastic beker. Zo kan de inhoud van de RVS beker tot wel 24 uur lang koud blijven!

Krachtige motor

Nu zijn de mogelijkheden die de NutriBullet heeft kort behandeld. Zo is de NutriBullet in staat om niet alleen groente en fruit fijn te malen, maar kan deze ook noten en zelfs ijs binnen een handomdraai klein krijgen. 

Dit komt door de krachtige motor die de blender heeft. Aan deze krachtige motor heeft de blender ook een deel van zijn naam te danken. Dit komt omdat dit een 1200 watt motor is. Hierdoor kan de NutriBullet in een mum van tijd de meest harde dingen klein krijgen. Zo is het apparaat geschikt voor het fijnmalen van ijs en noten, maar ook kurkuma, gember en wortels heeft hij zo klein. 

Maar natuurlijk is de motor van een blender alleen maar zo goed als dat zijn messen zijn. Gelukkig zijn deze messen dan ook gemaakt van een stevig RVS. Hierdoor zijn ze niet alleen ijzersterk, maar ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Ook zorgt dit ervoor dat de messen makkelijker scherp blijven en weet je zeker dat deze een lange poos mee gaan. 

De NutriBullet Max 1200 krijgt zelfs de hardste ingrediënten klein tot de meest fijne smoothie. Zo weet je zeker dat jij al het goede van de groente, fruit en noten tot je kunt nemen. 

Het gebruik

Het gebruiken van de Max 1200 is erg eenvoudig. De bijgeleverde bekers zijn stuk voor stuk voorzien van een lijn aan de bovenkant. Deze lijn geeft de grens aan van hoever je de beker kunt vullen voor gebruik. 

Zodra je de beker gevuld hebt kun je eenvoudig de messen erop draaien. Deze komen aan de bovenkant van de beker en kunnen eenvoudig met een rechtsom draaiende beweging bevestigd worden. Eenmaal alles op zijn plek kan het blenden beginnen. De beker kan op de blender bevestigd worden door de deksel op het apparaat te draaien. 

Vervolgens kun je op twee verschillende manieren blenden. 

De eerste methode is de handmatige methode. Dit kun je doen door de beker lichtelijk aan te drukken op de voet. Hierdoor slaat het apparaat aan en begint het blenden. Zodra je stop met drukken zal de blender afslaan. 

De tweede manier is het gebruikmaken van de automatische stand. Deze komt met twee verschillende manieren van draaien. 

De eerste manier is dat het apparaat een volle minuut on afgebroken blijft draaien op een hoog vermogen. Hierdoor kan het een grote hoeveelheid groente en fruit blenden in slechts een minuut. De andere manier is via een ritme. Zo draait de blender eerst twee korte keren op een hoger toerental, en draait vervolgens een langere tijd op een lager toerental. Hierdoor blijft de groente en het fruit hun optimale hoeveelheid vitamine behouden. 

Voor- en nadelen van de NutriBullet Max 1200

Om een totaalbeeld te krijgen zullen we eens de voor – en nadelen van de NutriBullet Max 1200 bekijken. We zullen eerst de voordelen en daarna de nadelen met je bespreken.

Voordelen
 • Het formaat
 • Smart technology
 • Verschillende bekers
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Veel verschillende accessoires
 • Meer dan 1 optie
 • Receptenboek
Nadelen
 • Enkel koude bereiding
 • Geen platte messenkop
 • Luidruchtig
 • Prijzig

De voordelen

De NutriBullet Max 1200 is een opvolger van vele andere NutriBullet modellen. Doordat dit het geval is heeft het bedrijf veel tijd gehad om op veel punten het apparaat te verbeteren ten opzichte van zijn voorgangers. Uiteraard leidt dit tot een lijst met voordelen die voor een erg positieve ervaring zorgen. 

Het formaat

De NutriBullet 1200 Max is een ware toevoeging tot iedere keuken, zonder dat deze meteen in de weg zal gaan staan. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de blender op ieder aanrecht kunt gebruiken. Na gebruik is het apparaat eenvoudig op te bergen in ieder keukenkastje. 

Smart Technology

Het kleine apparaat is ondanks zijn formaat toch verrassend slim. Zo beschikt de Max 1200 series over Smart Technologie. Deze is eenvoudig te activeren door de mode-knop in te drukken op de voet van de blender. Hierdoor wordt de voedsel extractie cyclus geactiveerd. Deze zorgt ervoor dat jouw voedsel alle goede vitamine optimaal blijft behouden. Dit programma schakelt zichzelf, zodra het proces voltooid is, uit.

De verschillende bekers

Met meer dan een beker in zijn arsenaal brengt de NutriBullet Max 1200 genoeg opslag en capaciteit met zich mee. Zo is het mogelijk om meerdere smoothies, sauzen en sappen te maken na elkaar zonder een en dezelfde beker uit te hoeven spoelen. 

Gemakkelijk schoonmaken

Het mixen met een blender is het belangrijkste onderdeel van het apparaat. Maar dat mixen kan ook aardig wat rommel met zich meebrengen. Gelukkig is de NutriBullet Max 1200 erg gemakkelijk schoon te maken. 

Het apparaat bestaat uit veel verschillende mogelijke onderdelen. De bekers, deksels en drink ringen kunnen in de vaatwasser. De rest van de bijgeleverde producten kunnen het beste met zorg met de hand gewassen worden. 

Veel verschillende accessoires

De NutriBullet Max 1200 komt met een assortiment verschillende toevoegingen en accessoires. Deze lopen uiteen van bekers en deksels tot handige drinkringen en grip banden. Dit zorgt ervoor dat het een van de meest complete pakketten is die het bedrijf ooit heeft uitgebracht.

Meer dan een portie

Er worden verschillende maten bekers meegeleverd met de NutriBullet Max 1200. De standaard beker is perfect voor een enkele portie, maar de RVS en grotere plastic beker beschikken over een inhoud van bijna 1 liter. Hierdoor kun je in een keer tot wel drie glazen vers bereiden. 

Receptenboek

Het kan zijn dat je na een tijdje alle smoothies wel hebt gemaakt die je zelf kon bedenken. Gelukkig wordt de 1200 Max van NutriBullet geleverd met een receptenboekje. In dit handige boekje staan de lekkerste en meest gevarieerde recepten voor de lekkerste sappen en de gezondste smoothies. 

De nadelen

Hoewel de NutriBullet Max 1200 een van de betere blenders op de markt is, is ook apparaat niet perfect helaas. Hieronder enkele nadelen die het product met zich meebrengt. 

Enkel koude bereiding

Een van de meest prominente nadelen is dat de blender uitsluitend geschikt is voor koude bereiding. Dit komt door de materialen waarvan de blender gemaakt is. Ondanks dat de combinatie van metaal en kunststof prima werkt voor koude gerechten, is het bereiden van soepen en warme sauzen niet mogelijk met de Max 1200.

Luidruchtig

De NutriBullet Max 1200 komt met een erg groot vermogen, namelijk 1200 watt. Hierdoor kan het een flink aantal harde noten, groente en zelfs ijs fijnmalen. Maar dit vermogen komt ook met een prijs. Het apparaat, voor in combinatie met deze hardere materialen, kan ervaren worden als verrassen luidruchtig. 

Geen platte messenkop

De messenkop van de Max 1200 is voorzien van speciale extractie messen. Deze messen zorgen ervoor dat je voedsel goed wordt geblend, maar nemen wel aardig wat ruimte in beslag in tegenstelling tot plattere messenkoppen. Ondanks dat de blender met twee grotere bekers geleverd wordt neemt de messenkop toch aardig wat ruimte in beslag. 

Aan de prijs

De NutriBullet Max 1200 weet zichzelf neer te zetten als een erg stevige en goede blender, al helemaal voor zijn formaat. Maar ondanks de gebruiksvriendelijkheid is de prijs iets minder vriendelijk. Het apparaat is namelijk relatief duur ten opzichte van andere blenders. Maar je krijgt dan ook wel veel extra accessoires voor je geld. 

Belangrijkste specificaties

MerkNutriBullet
Artikelnummer772060
Garantie2 jaar
Blenderbekers2
Drinkbekers1
To go deksels2
Drinkring2
Gripband2
Messenopzetstuk1
Materiaal blender bekerkunststof
Matriaal drinkbeker RVS
Geschikt voorBevroren fruit, Dadels, Eiwitpoeder, Gember en kurkuma, Noten, Rauwe groenten
AfmetingenHoogte 30 cm
Breedte 20 cm
Diepte 20
Gewicht 2,5 kg

NutriBullet Max 1200 handleiding

NutriBullet Max 1200 bestellen / aanbieding

8Expert Score
Conclusie

Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende soorten blenders op de markt. Het bedrijf NutriBullet weet dan ook al jarenlang aan de top mee te draaien van deze branche. 
Met de NutriBullet Max 1200 series weet het bedrijf dan ook weer een impact te maken op de markt. De blender is compact, krachtig en komt met vele verschillende toevoegingen. Zo is de blender te gebruiken voor veel verschillende fruitsoorten, groente en zelfs voor noten en ijs. 
De blender wordt geleverd met een totaal van drie verschillende bekers. De grootste hiervan heeft een inhoud van 0,9 liter en kan dus bestempeld worden als behoorlijk klein. Ook is het maken van soepen of warme sauzen niet te doen met de NutriBullet 1200 Max series. 
Een van de grotere voordelen zijn de bijgeleverde deksels. Deze maken het mogelijk om de gemaakte smoothies mee te nemen. De bijgeleverde RVS beker zorgt ervoor dat zelfs je smoothie tot 24 uur lang op een koude temperatuur blijft. 
Met het handige bijgeleverde receptenboekje hoef je ook niet bang te zijn dat je opties op raken. Pak deze er eenvoudig bij en haal verse inspiratie uit dit handige boekje. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general