NutriBullet 900 Pro Review 2023

Als je een NutriBullet 900 Pro wil gaan kopen, wil je waarschijnlijk vooraf weten of deze mini blender geschikt is en wat het apparaat allemaal kan. Daarom is het ook goed om kort uit te leggen wat een blender allemaal kan doen. Een blender is een keukenapparaat wat je helpt om bijvoorbeeld groente, fruit, noten of ijs, klein te hakken en deze te vermengen.

Elke blender kent dezelfde basis. De motor die messen rond laat draaien en deze messen zorgen ervoor dat de producten die je bijvoorbeeld nodig hebt voor een smoothie dusdanig klein zijn zoals jij het wil. Daarnaast zijn er verschillende soorten blenders die voor een specifiek doel geschikt zijn. Een goed overzicht hiervan kan je hier lezen (link naar artikel met beste blenders) Hoewel elke blender in principe op dezelfde manier werkt is, kan je daarom ook het beste een blender kiezen die kwalitatief goed is en die eenvoudig in het gebruik is.

NutriBullet 900 Pro kopen / prijsvergelijking

De NutriBullet 900 Pro is een blender die past binnen de categorie mini blenders en daardoor uitermate geschikt is voor het maken van een smoothie, eiwit shake of een andere drank. De fabrikant van NutriBullet is eigenlijk de fabrikant als het gaat om de productie van een mini blender.

De NutriBullet 900 is door de consumentenbond in de maand februari door de Consumentenbond uitgekozen tot beste koop en dat is natuurlijk niet voor niets. Het kenmerkende aan alle NutriBullet modellen is de krachtige cyclonische beweging die ervoor zorgt dat het mixen van een drankje, smoothie of eiwitshake bijna niet kan mislukken.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van de NutriBullet 900 Pro is kenmerkend voor alle modellen van NutriBullet. Een mooie afwerking die niet afdoet aan de kwaliteit. De mooie gedistingeerde kleur grijs afgewerkt met een rvs-behuizing maken dat het apparaat niet snel zal misstaan in een keuken. De handige draaiknop aan de voorkant van het apparaat en de stevige pootjes met antislip zorgen ervoor dat je apparaat bij elke snelheid stevig staat. De kom of de beker zelf is van plastic waardoor het vooral minder zwaar weegt.

De motor

Bij veel blenders gaat het om de kracht van de motor. Met 900 watt is deze uitstekend in orde bij dit model. Hierdoor is het crushen van ijs en het malen van groente of bevroren fruit geen enkel probleem voor deze blender. Door de compacte vorm van het model komt de kracht van de motor prima tot zijn recht. De motor is de basis die de messen via een cyclonische beweging aanstuurt. Deze cyclonische beweging zorgt ervoor dat het hakken en mengen eenvoudiger gaat en ook een beter resultaat bereikt. Kenmerkend voor alle modellen van de NutriBullet.

Het gebruik

Het gebruik van de dit model is eenvoudig. Je ontvangt een beker met een streep tot waar je deze kan vullen met de producten die je zelf wil. Bovenop deze beker bevestig je dan vervolgens de messen. Door de beker om te draaien past deze in de houder van de blender en kan je de messen zijn werk laten doen. Afhankelijk van de materialen die je gebruikt, kan je de tijd instellen en als je de beker uit de houder hebt gepakt, de messen weer verwijderd hebt, heb je in principe genoeg voor twee grote glazen. Bij sommige modellen wordt er een deksel voor de beker aangeboden waardoor je een smoothie, eiwit shake of een drankje luchtdicht kan bewaren.

De voordelen

Als eerste is het goed om te weten dat de NutriBullet 900 Pro de opvolger is van de eerdere NutriBullet serie. Door goed te luisteren naar de klanten en hun reviews mee te nemen in de verbetering is dit apparaat ontstaat. De fabrikant noemt de veranderingen zelfs zo groot dat ze intern spreken over de NutriBullet 2.0. Daarmee is een van de voordelen benoemd namelijk dat ze de klachten en de verbeteringen die klanten voorstellen serieus nemen. Er is zelfs een hele community op internet te vinden waar ideeën en recepten worden gedeeld.

Een handige beker

Het tweede voordeel is een handige beker. Deze beker is zo gemaakt dat het mengen van de producten goed gaat, afgestemd is op de cyclonische beweging die de messen maken en daardoor prima voldoet aan de wensen en de eisen van de gebruiker. De duidelijke markering tot waar je de beker kan vullen zodat het mengen beter gaat is een handig hulpmiddel.  

Klein formaat

De NutriBullet Pro 900 is een klein apparaat wat krachtig genoeg is om een eiwit shake, smoothie of drankje te maken. Door zijn compacte vorm past het al snel op een aanrecht waardoor je het vaker zal gebruiken dan als je het eerst uit een keukenkastje moet pakken. Daarnaast is de vormgeving strak en modern zodat het al snel past binnen de stijl van je keuken.

Schoonmaken

De messen moet je met de hand schoonmaken maar vaak volstaat hierbij het af spoelen onder een kraan. De bekers die van een harde plastic soort zijn bekers kunnen gewoon in de vaatwasser. Hierdoor is het schoonmaken ook eenvoudig en zal je het apparaat snel nog een keer gebruiken.

Nadelen

Door het compacte model zijn de bekers waarin je kan mengen klein. Voor het maken van een drankje, smoothie of eiwit shake is dat niet vervelend maar voor andere zaken is het wat lastiger. Als je een blender zoekt die meer kan dan alleen maar het mengen van een eiwit shake of een smoothie is een andere blender aan te bevelen.

Accessoires 

Er zijn van de NutriBullet 900Pro meerdere soorten verkrijgbaar. Het is daarom verstandig om te kijken welk model je daadwerkelijk wilt. Zo is er een handige deksel om de beker waar je de producten in stopt direct als geheel af te kunnen sluiten maar niet elk model levert deze onderdelen erbij. Het is daarom goed kijken en zoeken bij welk model de juiste accessoires zitten. Let daarbij ook goed op want bij een vijfdelige set of negendelige set worden ook de onderdelen meegerekend die noodzakelijk zijn om het apparaat te laten werken. Kijk dus goed bij de productomschrijving of het onderdeel wat je graag wilt ook aanwezig is.

Omdraaien van beker

Als je eenmaal gewend bent aan de manier waarop je met de NutriBullet moet werken dan is het geen probleem maar zeker in het begin is het niet zo eenvoudig om de beker goed af te sluiten en goed te plaatsen. Het risico van het lekken uit de beker is dat het direct de motor aan kan tasten. Er zijn echter voldoende filmpjes te vinden op internet waarin duidelijk uitgelegd wordt hoe je dit het beste kan doen.

Belangrijkste specificaties

MerkNutriBullet
TypePro 900 serie
ArtikelnummerV05985
EAN8717931720120
Garantie1 jaar
Toerental25000 r/min
SoftstartNee
Inhoud700 ml
Gewicht3037 gram
BPA-vrijJa

Handleiding

NutriBullet 900 Pro bestellen / aanbieding

8.8Expert Score
Conclusie

Als je een compacte blender zoekt voor het maken van een smoothie, eiwit shake of een drankje dan is de NutriBullet Pro de beste keuze die je kan maken. De gemakkelijke bediening die in het begin even wennen is en de kracht van de motor zijn vooral de pluspunten om dit apparaat aan te schaffen. Het apparaat is te leveren met meerdere accessoires. Vooral de deksel waardoor je de beker onderweg mee kan nemen is een handig pluspunt om een exemplaar te kiezen waar deze deksel bijzit.

Voordelen
  • Krachtige motor met een cyclonische beweging
  • Een handig formaat beker
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Strakke vormgeving en compact formaat
Nadelen
  • Alleen geschikt voor het maken van een smoothies of een eiwit shake
  • Het is lastig om aan de hand van de modellen te weten welke accessoires erbij zitten
  • Het kost enige tijd voor je de handigheid van het apparaat door hebt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general