AEG SM3300 mixer review 2023

We staan allemaal steeds vaker in de keuken, en willen ook graag zelf dingen bakken. Een taart voor je dochters verjaardag, iets lekkers voor bij de koffie… Daar hebben we natuurlijk wel goede apparatuur voor nodig. De AEG SM3300 mixer is zo’n apparaat die vaak van pas kan komen. Natuurlijk zijn er ook hand mixers en gardes verkrijgbaar, maar daarbij moet je zelf vrijwel al het werk doen. Met deze mixer is dat verleden tijd, en kun jij tijdens het mixen alvast verder gaan met andere voorbereidingen. 

In dit artikel zullen wij alle informatie over de AEG SM3300 met je delen. Dit zodat jij precies weet wat de voor-en nadelen zijn, waar hij over beschikt en wat je er eigenlijk allemaal mee kan doen. Daarnaast vind je hier ook nog een prijsvergelijking, zodat je ook direct weet waar je deze mixer voor de laagste prijs aan kunt schaffen. 

AEG SM3300 kopen / prijsvergelijking

Impressie

aeg-sm-3300-impressie
aeg-sm-3300-schoonmaken

Ontwerp

De AEG SM3300 mixer is een handige handmixer waarmee je snel en eenvoudig beslag kunt mixen. Het is een redelijk compacte mixer met een RVS mengkom welke een inhoud heeft van 3,5 liter. De rest van de mixer is zwart van kleur, waardoor hij in vrijwel elke keuken goed staat. Bij de mixer vind je klopgardes en deeghaken, zodat je niet alleen beslag kan mixen maar bijvoorbeeld ook deeg voor pizza’s of brood kan maken. 

De mixer is dankzij zijn 450 Watt motor krachtig en snel, zodat het geen enkel probleem is om taai deeg klaar te maken. De handgreep van de mixer is daarnaast erg comfortabel zodat hij eenvoudig vast te houden is. Een ander groot pluspunt is dat alle onderdelen gewoon in de vaatwasser mogen, waardoor je zo klaar bent in de keuken. 

De bediening van de mixer is overigens ontzettend simpel. Hij is voorzien van een lang snoer van een meter, waardoor je hem dus praktisch overal neer kan zetten. Verder is er een uitwerpknop aanwezig waarmee de deeghaken of gardes moeiteloos verwijderd worden, en zijn er vijf snelheden aanwezig, inclusief een turbofunctie.

Voor wie is de AEG SM3300 geschikt?

In principe is een mixer natuurlijk voor iedereen geschikt, want hij is ontzettend eenvoudig te bedienen. Echter, door de mengkom van 3,5 liter kan hij beter gebruikt worden door iemand die af en toe gebruik maakt van het apparaat, dan door iemand die dagelijks meerdere baksels maakt. 

Daarnaast is de SM3300 mixer een onderdeel van de veel grotere AEG 3-serie. Heb je al apparatuur van deze serie is huis, dan kun je er dus vanuit gaan dat de uitstraling exact hetzelfde is. Maar andersom heeft dit natuurlijk ook voordelen. Stel dat je nog andere apparatuur nodig hebt, dan weet je dat er apparaten zijn uit dezelfde serie, met dezelfde kleur.

Functies 

Een mixer heeft natuurlijk verschillende functies, en dat is bij de AEG SM3300 niet anders. Omdat je duidelijk wil hebben over welke functies het apparaat nou precies beschikt hebben wij deze voor je op een rijtje gezet. 

2-in-1 keukenmachine 

Bij deze mixer kun je de kom eenvoudig losmaken, zodat je hier meer controle over hebt als je bijvoorbeeld snel even iets wilt mixen. Dit hoeft dus niet altijd terwijl de kom vastzit, maar kan ook van elkaar af. 

Materiaal 

Zowel de behuizing, de kom en de deeghaken en gardes zijn van RVS waardoor het eenvoudiger is om baksels te maken. Daarnaast draait de kom zodra je de mixer aanzet, waardoor alles goed mengt enkel door op de knop te drukken.

Mixresultaat 

Doordat de kom zelf draait hoef je er niet continu bij te blijven staan, maar kun je wel uitgaan van een perfect resultaat. Het mixresultaat zal namelijk net zo goed of zelfs nog beter zijn als wanneer je met de hand mixt. 

Afwasmachine bestendig 

Een groot voordeel is dat alle onderdelen gewoon in de vaatwasser mogen. Nadat je deeg of beslag hebt gemaakt en alles in de oven staat, hoef je het dus niet eerst nog af te wassen maar kan het gewoon allemaal in de vaatwasser. 

aeg-sm-3300-schoonmaken

Voor- en nadelen van de AEG SM3300

Nu begrijpen wij dat je graag de voor- en nadelen van de AEG SM3300 even op een rijtje wilt zetten, en dus helpen wij je hier graag mee. Zo heb jij een totaal beeld van deze mixer met kom en kun je eenvoudig de afweging maken of deze mixer bij jou past of niet.

Voordelen
  • Sterke motor van 450 Watt
  • Vijf verschillende snelheden incl. turbo
  • Met mengkom van 3,5 liter, gardes en deeghaken
  • Simpele uitwerpknop
  • Kom is ook los te gebruiken
  • Onderdelen mogen in de vaatwasser
Nadelen
  • Kan warm worden aan de onderkant
  • Pakt soms de producten op de bodem niet mee

Voordelen 

De voordelen zijn, samen met de nadelen, erg bepalen voor je. Spreken de voordelen je niet aan, of zijn er teveel nadelen, dan is de kans groot dat je een product niet aanschaft. Bij de AEG SM3300 hoef jij je hier niet druk om te maken. Je geniet hier onder andere van een sterke motor en verschillende snelheden. 

Sterke motor van 450 Watt

De mixer heeft een krachtige motor van 450 Watt waardoor je niet alleen heel eenvoudig beslag kan mixen, maar ook brood- of pizzadeeg klaar kunt maken. Let op: op websites zoals bol.com staat in de beschrijving dat het om 350 Watt gaat. Echter staat op het product zelf 450 Watt.

Vijf verschillende snelheden incl. turbo 

De mixer beschikt over vijf verschillende snelheden, waaronder een turbofunctie. Met de snelheden kun je eenvoudig aanpassen of beslag sneller of juist langzamer gemixt moet worden. Met de turbo is het vervolgens mogelijk een korte boost te geven.

Met mengkom, gardes en deeghaken

Schaf je de mixer aan, dan krijg je er een zelf draaiende mengkom bij, RVS gardes en RVS deeghaken. De gardes gebruik je om beslag of bijvoorbeeld slagroom te mengen, en de deeghaken is echt voor het maken van pizza- of brooddeeg. 

Simpele uitwerpknop

Met de handige uitwerpknop die aanwezig is kun je letterlijk met een druk op de knop de deeghaken en gardes loshalen van de mixer. Zo kun je direct door en hoef je niet moeilijk te doen met het loshalen van onderdelen. 

Kom is los te gebruiken 

Wat ook ideaal is, is dat de kom ook los te gebruiken is. Wil je even snel iets mixen, dan kun je dat dus ook in de kom doen met een handmixer of met een garde.

Vaatwasser bestendig 

Een groot voordeel is dat de deeghaken, gardes en de mengkom allemaal in de vaatwasser kunnen. Zo heb je na het bakken geen omkijken meer naar het schoonmaken ervan.

Nadelen 

Uiteraard zijn er naast voordelen ook altijd nadelen te vinden. Gelukkig zijn dat er bij de AEG SM3300 niet veel. Zo kan het gebeuren dat niet alle producten op de bodem goed gemixt worden, en kan de kom aan de onderkant warm worden. 

Kan warm worden aan de onderkant 

Door de motor kan het zijn dat de mengkom aan de onderkant wat warm wordt. Dit is voorkomen normaal en gebeurt bij de meeste mixers, echter is het wel iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld botercrème of slagroom gaat maken. Zorg er dan in ieder geval voor dat de mixer goed afgekoeld is. 

Pakt soms niet alle producten mee

Net als bij vrijwel alle andere mixers kan het zijn dat de producten op de bodem niet goed mee gemixt worden. Dit is vervelend, maar geen groot nadeel. Het enige wat je dan hoeft te doen na het mixen, is alles met een spatel nog even goed door elkaar mengen. 

Belangrijkste specificaties 

MerkAEG
ArtikelnummerSM3300
Garantie2 jaar
Afmetingen220 x 366 x 220 mm
Gewicht2570 gram
Inhoud3,5 liter
MateriaalRVS
Vaatwasser veiligJa
Aantal snelheden5
Continu- of puls actie Nee
TurbofunctieJa
Koord opslagruimteJa
Vermogen450 Watt
Bodem met antislipJa

AEG SM3300 mixer handleiding

AEG SM3300 bestellen / aanbieding

8.5Expert Score
Conclusie

De AEG SM3300 is een erg fijne, praktische en compacte mixer waarmee je eenvoudig beslag kan mengen of deeg kunt bereiden voor je brood of pizza. Het strakke design zorgt ervoor dat hij in iedere keuken goed staat, en met de meegeleverde accessoires is het product direct compleet. Daarnaast betaal je er ook niet teveel voor, wat zeker een pluspunt is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general