Braun MultiMix 5 review 2023

Sta jij graag in de keuken, alleen of met je kinderen, maar ben je het zat dat je telkens het beslag met de hand moet kloppen? Of heb je wel een mixer, maar is deze echt aan vervanging toe? Dan is de Braun MultiMix 5 – HM 5100 WH – mixer wellicht iets voor jou. Hiermee kun je namelijk in een handomdraai het beslag voor de cupcakes klaarmaken zodat je kinderen deze kunnen versieren, maar kun je ook deeg bereiden voor je vers gemaakte broodjes. 

Natuurlijk wil je wel eerst wat meer informatie over een product, voordat je deze aanschaft. Daarom vertellen wij je in dit artikel meer over de Braun MultiMix 5. Zo kan je hier lezen wat de functies zijn, wat het vermogen is en vind je ook nog een handige prijsvergelijking zodat je de mixer voor de beste prijs kan kopen. 

Braun MultiMix 5 kopen / prijsvergelijking

Impressie 

Ontwerp 

Deze mixer van Braun is erg compact waardoor hij eenvoudig op te bergen is. Hij ziet er modern uit, en het vak waar je hand in gaat is ruim genoeg zodat je de mixer comfortabel vast kunt houden. De mixer beschikt daarnaast over een ergonomisch SmartMix design. De motor is namelijk verticaal geplaatst waardoor het gewicht in de mengkom ligt, en niet in je hand. Dit zorgt ervoor dat je hand niet na een paar minuten al zwaar aanvoelt, en je dus gewoon door kunt mixen. 

Ook is er een ComfortClick system aanwezig. Dit wil zeggen dat de deeghaken en gardes, die meegeleverd worden, aan de voorkant van de mixer geplaatst worden, waardoor je altijd een comfortabele handpositie hebt. De Braun MultiMix 5 heeft daarnaast ook nog een krachtige motor met een vermogen van 750 Watt. Er zijn 9 variabele snelheden te vinden en daarnaast ook nog een turbostand waarmee je cupcakes nóg sneller klaar zijn. 

Voor wie is de Braun MultiMix 5 geschikt?

De handmixer is in principe voor iedereen geschikt, echter moet je er wel rekening mee houden dat de mixer vastgehouden moet worden. Heb je minder kracht in je handen of bijvoorbeeld reuma? Dan kan het zijn dat deze wat minder geschikt voor je is. Het voordeel bij de MultiMix 5 is wel dat al het gewicht in de kom hangt op het moment dat je gaat mixen, en dus niet in je hand zoals bij andere mixers. 

Hij is uiteraard ideaal om beslag te maken voor pannenkoeken, cupcakes, taarten, crèmes en slagroom, maar ook voor het maken van vers brood. En doordat de gardes en deeghaken van RVS zijn kun je er ook eenvoudig ingrediënten mee pureren voor bijvoorbeeld een saus of smoothie. 

Functies 

Natuurlijk wil je weten over welke functies een apparaat beschikt voordat je hem aanschaft, en om die reden hebben wij de verschillende mogelijkheden eenvoudig voor je op een rijtje gezet. 

Snelheid 

De Braun MultiMix 5 – HM 5100 WH – mixer heeft maar liefst 9 snelheden die variabel in te stellen zijn, en daarnaast ook nog een turbofunctie. Je geniet bij dit apparaat dus van veel snelheid, wat erg fijn is want zo zijn jouw baksels nog sneller klaar. 

EasyClick-systeem

Dankzij dit systeem kunnen de deeghaken en gardes niet alleen heel eenvoudig worden gebruikt, maar ook simpel worden verwisseld. Met één druk op de knop kun je de accessoires loshalen en direct verwisselen wanneer dit nodig is. 

SmartMix design

Dit design is ergonomisch, heeft een softgrip handvat, en flexibel snoer dat niet in de weg zit tijdens het mixen en heeft een goede gewicht verdeling. Bij normale mixers zit het gewicht van de motor altijd in je hand, waardoor je snel een vermoeide arm krijgt. Bij deze mixer is de motor verticaal geplaatst, waardoor het gewicht in de kom zit, en niet in je hand. 

Materiaal 

De accessoires zijn van RVS, waardoor ze makkelijker in gebruik zijn, eenvoudig schoon te maken zijn en niet zullen gaan roesten. Ook is het hierdoor mogelijk zowel harde als zachte ingrediënten te pureren, waardoor je ook smoothies kan maken. 

Voor- en nadelen van de Braun Multimix 5

Wil je graag alle voor- en nadelen op een rijtje hebben, zodat je dit tegen elkaar kunt afwegen en bepalen of deze mixer wat voor jou is? Wij hebben het al voor je gedaan! Zie hieronder.

Voordelen
  • Geen vermoeide armen
  • Accessoires makkelijk te verwisselen
  • Veel snelheden
  • Ergonomisch
Nadelen
  • Zwaar kneedwerk is niet aan te raden
  • Redelijk prijzig

Voordelen 

Uiteraard zijn de voordelen heel erg belangrijk voor het maken van de juiste keuze. Je wilt natuurlijk wel dat het product ook echt bij je past, en voldoet aan jouw wensen. De Braun MultiMix 5 heeft een aantal fijne voordelen, waaronder de verschillende snelheden en het SmartMix design. 

Geen vermoeide armen 

Misschien heb je nu een wat oudere mixer in huis waarbij je al snel vermoeide armen krijgt. Dit is voor veel mensen erg vervelend, maar gelukkig is dat bij deze mixer anders. De MultiMix 5 beschikt namelijk over het Smartmix design. Dit houdt in dat het handvat softgrip is, en dus ergonomisch, maar ook dat de motor verticaal geplaatst is waardoor het gewicht niet meer in je hand ligt, maar in de kom. 

Accessoires makkelijk te verwisselen 

Dankzij het EasyClick-systeem zijn de verschillende accessoires met één klik te verwijderen en om te wisselen. Daarnaast is het ook mogelijk nog andere accessoires aan te schaffen die hierop geplaatst kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een staafmixer.

Veel snelheden 

Je geniet van maar liefst 9 verschillende snelheden die variabel in te stellen zijn, en daarnaast ook nog een turbostand. Hiermee kun je alle ingrediënten op de juiste snelheid laten mengen, en kun je vervolgens met de turbo nog voor een extra boost zorgen. 

Nadelen 

Er zijn natuurlijk ook altijd nadelen te vinden die besproken moeten worden, want ook deze zorgen ervoor dat je een product wel of juist niet aanschaft. Bij de MultiMix 5 vallen de nadelen mee. Deze punten zijn dat het apparaat redelijk prijzig is, en dat erg zwaar kneedwerk niet aan te raden is. 

Zwaar kneedwerk is niet aan te raden 

Ondanks dat de mixer een vermogen heeft van 750 Watt en beschikt over meerdere snelheden, is erg zwaar kneedwerk niet aan te raden. Uiteraard kun je wel gewoon deeg kneden voor pizza’s en broodjes. 

Redelijk prijzig 

De mixer is duurder dan andere mixers, maar daar staat wel tegenover dat deze ergonomisch is, het gewicht niet in je hand ligt en je veel verschillende snelheden hebt. Daarnaast kunnen er ook nog andere accessoires bijgekocht worden, wat bij veel andere mixers niet kan.

Belangrijkste specificaties 

MerkBraun
ArtikelnummerMultiMix 5 – HM 5100 WH
Garantie2 jaar
Afmetingen75 x 163 x 211 mm
Gewicht1100 gram
MateriaalRVS
Vaatwasser veiligJa
Aantal snelheden10
Continu- of puls actie Nee
TurbofunctieJa
Koord opslagruimteJa
Vermogen750 Watt
Bodem met antislipJa

Braun MultiMix 5 handleiding

Braun Multimix 5 bestellen / aanbieding

9Expert Score
Conclusie

De Braun MultiMix 5 – HM 5100 WH – mixer is een ergonomisch en makkelijk apparaat welke ideaal is voor het klaarmaken van beslag, deeg, sauzen en zelfs smoothies. Doordat het gewicht niet in de hand ligt, maar in de kom heb je minder last van vermoeide armen en voelt de mixer minder zwaar. Hij is wellicht iets duurder dan andere mixers, maar de voordelen zijn hierbij zo aanwezig dat dit geen echt nadeel te noemen is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general