Bosch MFQ36460 ErgoMixx Review 2023

Wanneer je een mixer in huis hebt kun je hier veel dingen vooral eenvoudiger klaarmaken. Beslag voor pannenkoeken bijvoorbeeld, kun je met de hand kloppen. Echter kost dit tijd en kan je hand erg vermoeid aan gaan voelen. Een mixer neemt dit zware werk voor je uit handen. Wel is het zo dat je, wanneer je enkel een mixer hebt, je deze wel zelf vast moet houden. 

Bij de Bosch MFQ36460 is dat echter niet het geval, want hier zit ook een mengkom bij. Je kan er dus voor kiezen de mixer los te gebruiken waarbij je hem zelf vasthoudt, maar je kunt hem ook boven de kom vastklikken en alle ingrediënten in de kom doen. Dit is ideaal want zo kun jij in de tussentijd verder gaan met de andere voorbereidingen terwijl je beslag of deeg automatisch gemengd of gekneed wordt. 

Natuurlijk wil je graag meer weten over de Bosch MFQ36460 ErgoMixx voordat je er één aanschaft, dat begrijpen we maar al te goed. Daarom hebben wij alle voor- en nadelen en de functies voor je uitgezocht. Op deze manier kun je eenvoudig bepalen of deze mixer geschikt is voor je, of niet. Ook vind je hier een eenvoudige prijsvergelijking zodat je ook nog eens precies ziet waar je de mixer voor de beste prijs aan kunt schaffen. 

Bosch MFQ36460 ErgoMixx kopen / prijsvergelijking

Impressie 

bosch-mfq36460-ergomixx-impressie-bakken
bosch-mfq36460-ergomixx-impressie-closeup

Ontwerp

Deze mixer neemt letterlijk het werk uit je handen. Binnen slechts een paar seconden zijn de mixvoet en mengkom aangesloten, maar kunnen ook net zo eenvoudig weer verwijderd worden. Moet je iets voor een lange periode kloppen of mengen, of juist veel ingrediënten? Dan is het ideaal om dit in de mengkom te doen zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Niet alleen doen de gardes van de mixer dan het werk; de mengkom zelf draait ook mee wat vooral handig is bij lang mixwerk.

De Bosch MFQ36460 is met zijn 450 Watt ontzettend krachtig, maar wel licht in gewicht en redelijk stil. Natuurlijk zal hij altijd geluid produceren, maar aanzienlijk minder dan andere handmixers. Ook zijn er vijf snelheden aanwezig, inclusief een turbostand. Deze zorgt met één druk op de knop voor een maximale prestatie op het moment dat je dat nodig hebt. 

Het handvat van de mixer is ergonomisch en beschikt over gebruiksvriendelijke knoppen die eenvoudig te bedienen zijn. De hendel heeft een speciale vorm en SoftTouch-antislipcoating waardoor hij niet alleen comfortabel is, maar ook veiliger in gebruik is. 

Voor wie is de Bosch MFQ36460 ErgoMixx geschikt?

Eigenlijk is de ErgoMixx voor iedereen geschikt. Hij is ontzettend eenvoudig in gebruik, en zowel voor een snelle mix als een langere te gebruiken. Heb je hem bijvoorbeeld even snel nodig voor het kloppen van slagroom, dan kun je de mixer loshalen en dit met de hand doen. Moet je deeg kneden of iets met veel ingrediënten mixen? Dan kun je hem op de voetklikken en de mengkom erbij gebruiken. 

Het ergonomische handvat zorgt er daarnaast voor dat de mixer goed vast te houden is en je niet snel last krijgt van een vermoeide arm. Dit heb je uiteraard sowieso niet wanneer je de mengkom erbij gebruikt. Het feit dat hij erg stil is en maar liefst vijf snelheden heeft, zorgt ervoor dat hij voor vrijwel elke toepassing geschikt is. 

Functies 

De functies van een apparaat zijn ontzettend belangrijk, want deze bepalen vaak of je een product wel of niet aanschaft. Wij hebben dan ook alle functies voor je op een rijtje gezet, zodat je direct ziet wat deze mixer allemaal kan. 

Snelheid 

De mixer beschikt over een vermogen van 450 Watt, in combinatie met een moderne motortechnologie. Dit zorgt ervoor dat je altijd kan genieten van een optimaal resultaat, ongeacht wat je klaarmaakt. 

Materiaal 

De behuizing en de mengkom zijn van kunststof, en de gardes en deeghaken van RVS. Dit zorgt er niet alleen voor dat alle ingrediënten altijd goed gemengd of gekneed worden, maar daarnaast ook dat alles heel eenvoudig schoon te maken is. 

bosch-mfq36460-ergomixx-vaatwasser

SoftTouch 

Het handvat van de mixer het een ergonomisch design, maar beschikt daarnaast ook over een SoftTouch-antislipcoating. Dit zorgt ervoor dat je de mixer veilig en comfortabel kunt gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij uit je handen glipt. 

SuperSilent

Je zou denken dat een krachtige mixer gepaard gaat met veel geluid, maar dat is bij de Bosch ErgoMixx zeker niet het geval. De mixer maakt namelijk gebruik van moderne technologie waardoor het geluid beperkt is tot een minimum. 

Lichtgewicht 

Vermoeide armen tijdens het mixen komt erg vaak voor en zorgt er bij veel mensen dan ook voor dat ze het apparaat niet meer gebruiken. Deze mixer is licht van gewicht waardoor je minder snel last krijgt van vermoeide armen. 

Voor- en nadelen van de Bosch MFQ36460 ErgoMixx

Benieuwd naar de voor- en nadelen van de Bosch MFQ36460 Ergomixx mixer? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat jij goed kunt bepalen of deze mixer met kom bij jou past.

Voordelen
  • Produceert weinig geluid
  • Meerdere snelheden
  • Meedraaiende mengkom
  • Ergonomisch
  • Vaatwasserbestendig 
Nadelen
  • Slijtage

Voordelen 

De voordelen van een product zijn uiteraard heel erg belangrijk, want deze zorgen er vaak voor of je een product wel of niet aanschaft. Daarom hebben we alle voordelen voor je op een rijtje gezet, maar zullen we deze ook nog kort bespreken. 

Produceert weinig geluid

Dankzij de SuperSilent technologie kun je genieten van een mixer zonder dat jij je hoeft te irriteren aan het harde geluid dat deze produceert. De Bosch MFQ36460 ErgoMixx is namelijk ontzettend stil, terwijl hij wel ontzettend krachtig is. 

Meerdere snelheden

Een mixer met meerdere snelheden is altijd een pluspunt. Bij deze mixer geniet je van vijf verschillende snelheden inclusief een turbofunctie. Dit zorgt voor een maximale prestatie waarbij alle ingrediënten kort op volle snelheid gemixt worden. 

Meedraaiende mengkom 

Gebruik je de mixer in combinatie met de mengkom, dan hoef je zelf niets vast te houden. Dit is natuurlijk al een groot voordeel, maar dat is nog niet alles. De mengkom zal namelijk automatisch meedraaien, wat ervoor zorgt dat alle ingrediënten goed gemixt worden. 

Ergonomisch 

Een ergonomisch handvat is altijd aan te raden, want dit zorgt er voor dat het product fijn in je hand ligt en je hem makkelijker kan gebruiken. Daarnaast krijg je dankzij de SoftTouch minder snel last van vermoeide armen wanneer je de mixer los gebruikt. 

Vaatwasserbestendig 

Ontzettend fijn is het, dat de mengkom, de gardes en de deeghaken gewoon in de vaatwasser mogen. Zo heb jij na het bakken geen omkijken meer naar het schoonmaken van de spullen. De buitenkant van de voet en de mixer kunnen eenvoudig met een doekje afgenomen worden. 

Nadelen 

Waar voordelen zijn, zijn vrijwel altijd ook nadelen te vinden. Dat is ook zo bij deze mixer, echter hebben we er maar één kunnen vinden. Wel is het natuurlijk zo dat iedereen verschillende is, en er dus voor jou ook nog andere nadelen kunnen zijn. 

Slijtage 

Doordat de behuizing en de mengkom beide gemaakt zijn van kunststof kan het zijn dat er slijtageplekken gaan ontstaan. Uiteraard ligt het er hierbij wel aan hoe vaak je de mixer gebruikt, en hoe lang je deze al gebruikt. Gebruik je hem heel intensief, dan is het logisch dat je op den duur wat slijtageplekken gaat zien. 

Belangrijkste specificaties 

MerkBosch
ArtikelnummerMFQ36460 ErgoMixx
Garantie2 jaar
Afmetingen154 x 208 x 74 mm
Gewicht1860 gram
MateriaalKunststof
Vaatwasser veiligJa
Aantal snelheden5
Continu- of puls actie Ja
TurbofunctieJa
Koord opslagruimteJa
Vermogen450 Watt
Bodem met antislipJa

Bosch MFQ36460 ErgoMixx handleiding

Bosch MFQ36460 ErgoMixx bestellen / aanbieding

8Expert Score
Conclusie

De Bosch MFQ36460 ErgoMixx is een ontzettend fijne en eenvoudige mixer die door vrijwel iedereen te gebruiken is. Je kan de mixer los gebruiken, maar ook op de voet vastklikken en hem gebruiken in combinatie met de mengkom. Op die manier hoef je de mixer zelf niet vast te houden. De mengkom draait mee voor een optimaal resultaat, er zijn vijf snelheden te vinden en hij is ontzettend stil!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general