Tristar VS-3920 review 2023

Gezond willen eten maar daarvoor niet uren in de keuken willen staan? Heerlijk zacht vlees willen bereiden zonder er naar om hoeven te kijken? Geen tijd om de dag zelf te koken, maar het wel kunnen voorbereiden de dag van te voren? Dan is de Tristar VS-3920 slowcooker ideaal voor in jouw keuken. In deze review zal de Tristar VS-3920 uitgebreid besproken worden. Je krijgt te weten hoe het design eruit ziet, wat de functies zijn, de voor- en nadelen en als laatste zullen de belangrijkste specificaties aan bod komen. Ben jij benieuwd geworden, lees dan gauw verder.

Tristar VS-3920 kopen / prijsvergelijking

Impressie

Tristar VS-3920

Design

De Tristar VS-3920 slowcooker uit drie onderdelen: de slowcooker, de keramische binnenpan en een glazen deksel. De slowcooker heeft een simpel maar strak design. Door zijn zwarte kleur zou hij in iedere keuken thuis passen. Door de kleine pootjes aan de onderkant van de Tristar VS-3920 staat de slowcooker niet direct op keukenblad. Daarnaast heeft deze slowcooker handige handvaten, zodat de slowcooker makkelijk verplaatst kan worden van keuken naar bijvoorbeelde de eettafel. Ook heeft de Tristar VS-3920 een digitale klok met vier knoppen aan de voorkant. Doordat er niet te veel knoppen zijn is deze slowcooker eenvoudig te gebruiken. 

De keramische binnenpan is ook zwart van kleur en heeft een inhoud van 4,5 liter, ideaal voor grote gezinnen. Daarnaast heeft ook de binnenpan handige handvaten zodat je deze pan ook gemakkelijk heen en weer kan verplaatsen.

Als laatste heeft de De Tristar VS-3920 slowcooker een glazen deksel. Door de glazen deksel kun je jouw eten goed in de gaten houden zonder dat je hiervoor de deksel omhoog hoeft te tillen.

Functies van de Tristar VS-3920

De Tristar VS-3920 slowcooker het verschillende handige functies. Zo heeft de slowcooker een digitale timerfunctie, een warmhoudfunctie, verschillende verwarmingsstanden, een droogkookbeveiliging en kan de keramische binnenpan ook gebruikt worden op een keramische kookplaat. 

Timerfunctie

Met de timerfunctie van de Tristar VS-3920 kun je de tijd vaststellen hoelang jij wilt dat de slowcooker aan het koken is. Heeft jouw gerecht 3 uur nodig om gaar te worden, stel je hem in op 3 uur. Heeft jouw gerecht 10 uur nodig om de koken, dan stel je hem op 10 uur in. De tijd vaststellen van de slowcooker doe je met de digitale klok aan de voorkant van de pan.

Warmhoudfunctie

Naast het bereiden van gerechten kan de Tristar VS-3920 ook direct gerechten warmhouden. Zo kun je genieten van je gerecht zonder dat het afkoelt in de pan. 

Automatisch uitschakelen

Wanneer jouw ingestelde timer is afgegaan, schakelt de slowcooker zich automatisch uit. Zo kan kou gerecht niet overkoken en blijft het precies zoals jij wilt.

Binnenpan kan op keramische kookplaat

Met de keramische binnenpan van de Tristar VS-3920 kun je ook op een keramische kookplaat koken. Super handig als je een andere gerecht wilt maken wat je niet kan maken in een slowcooker.

Voor en nadelen van de Tristar VS-3920

Elk keukenapparaat heeft natuurlijk zijn voordelen, maar ook nadelen. Ook de Tristrar VS-3920 heeft zo zijn voor- en nadelen. Hieronder zullen deze voor- en nadelen van deze slowcooker bespreken, zodat jij de beste keuze kan maken.

Voordelen

Als eerst zullen de voordelen aan bod komen. De Tristart VS-3920 heeft er dan ook een aantal. Deze slowcooker is gebruiksvriendelijk, geschikt voor grote gezinnen, heeft droogkookbeveiliging, heeft een warmhoudfunctie en is makkelijk schoon te maken.

Gebruiksvriendelijk

De Tristar VS-3920  is erg gebruiksvriendelijk omdat het niet te veel knopjes en instelling heeft. Zo kun je gemakkelijk de temperatuur en een timer aanzetten. Veel andere opties zitten er ook niet op zodat je niet in de war kunt raken. 

Geschikt voor groot gezin

De Tristar VS-3920 slowcooker heeft een inhoud van 4,5 liter, waardoor je grote hoeveelheden in een keer kan maken. Super geschikt dus als een groot gezin hebt en je geen zin hebt om verschillende pannen op het vuur te zetten. Hierin maak je direct één maaltijd voor een grote hoeveelheid.

Droogkookbeveiliging

Ook heeft de Tristar VS-3920 droogkookbeveiliging. Dit houdt in dat het verwarmingselement van de slowcooker uit gaat wanneer er geen vocht in de pan zit of als het vocht opraakt tijdens het gebruik. De slowcooker kan weer gebruikt worden zodra er weer vocht wordt toegevoegd aan de pan.

Warmhoudfunctie

Daarnaast heeft deze slowcooker een warmhoudfunctie. Hiermee wordt het gerecht dat je bereidt hebt warm en vers gehouden als het nog niet tijd is om aan tafel te schuiven. Ook blijft het gerecht lekker warm tijdens dat je aan het eten bent, waardoor nooit een koud gerecht eet.

Makkelijk schoon te maken

Als laatst is de Tristar VS-3920 gemakkelijk schoon te maken. De binnenpan kan namelijk uit de slowcooker gehaald worden zodat je deze gemakkelijk kan afwassen. Daarnaast zijn de binnenpan en glazendesksel vaatwasserbestendig waardoor je deze ook in de vaatwasser kan doen en er helemaal geen omkijken meer naar hebt. 

Nadelen

Helaas heeft elk keukenapparaat ook zijn nadelen. Gelukkig boksen deze nadelen vaak niet op tegen de voordelen. De nadelen van de Tristar VS-3920 zijn dan ook dat de binnenpan niet beschikt over een maatverdeling en dat de slowcooker als groot en zwaar ervaren wordt.

Binnenpan beschikt niet over een maatverdeling

Doordat de Tristar VS-3920 geen maatverdeling heeft in de binnenpan, kun je niet zien hoeveel water je bijvoorbeeld in de pan doet. Dit is gelukkig gemakkelijk op te lossen door hiervoor een maatbeker te gebruiken, zodat je daarin de exacte maten in kan aflezen.

Groot en zwaar

De Tristar VS-3920 slowcooker wordt als groot en zwaar ervaren. Dit komt ook omdat het een inhoud heeft van 4,5 liter. Hierdoor neemt de slowcooker veel ruimte in beslag in de keuken. Ook zou het bijvoorbeeld voor kinderen of oudere een te zwaar app

Specificaties

MerkTristar
TypeVS-3920 Slowcooker
EAN8713016090607
KleurZwart
Cool touch greepJa
Verwijderbare binnenpanJa
AntikleeflaagJa
Bodem met atislipJa
IndicatielampjeJa
Koord opslagruimteNee
Temperatuur indicatorJa
Aantal programma’s1
Warmhoud functionaliteitJa
Gewicht6 kg
Snoerlengte0.75 m
Vermogen210 W
Product hoogte13 cm
Product breedte36 cm
Product lengte36 cm
Automatisch uitschakelenJa
BPA-vrijJa
BedieningKnoppen met display
Cool wallJa
Doorzichtige dekselJa
Droogkoken veiligheidJa
Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Materiaal behuizingMetaal
Materiaal binnenpanKeramisch
Materiaal dekselGlas
OverhittingsbeveiligingJa

Handleiding Tristar VS-3920

Tristar VS-3920 bestellen / aanbiedingen

Conclusie

De Tristar VS-3920 slowcooker is een fijne slowcooker die gemaakt is om te koken voor grote gezinnen. Door de verwijderbare binnenpan kun je hem direct op tafel zetten als hij klaar is met koken. Deze slowcooker is namelijk te bedienen door de knoppen en display die op de buiten pan zitten. Ook kun je goed zien wat er met je eten gebeurd door de glazen deksel. Naast als deze fijne functies is het ook een veilige slowcooker. Hij heeft droogkook veiligheid, cool touch handvaten, een bodem met antislip, automatisch uitschakelen en een cool wall. Dat alles om de slowcooker zo veilig mogelijk te maken. Ideaal dus voor een groot gezin met kinderen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

KeukenManiak - Alles voor in de keuken
Logo
Enable registration in settings - general